Hvem vi er

Dette eventyret startet med at vi (Frøya og Kristine) møttes på Gründerskolen i Boston i 2013. Vi har hatt et stort ønske om å gjøre sunn og bærekraftig mat mer tilgjengelig, så når corona traff sa vi opp jobbene våre og satset, og vi har ikke sett oss tilbake siden! Vi har begge erfart at mat kan være den beste medisinen for kroppen din, og håper vi kan inspirere folk til å ta bedre matvalg – både for kroppen og planeten sin del! Vi håper du lar deg inspirere!

Frøya Hetzel
Co-CEO

Frøya er Smiz sitt kreative hode. Hun har studert på Grenoble Ecole de Management, Harvard, Boston University, Sun Yat Sen University og NTNUs Entreprenørskole. Hun har også jobbet med innovasjon og forretningsutvikling i Nike, Procter & Gamble, Attensi og Vipps og vært en del av Antler. 

Kristine Bakk
Co-CEO

Kristine har stålkontroll på alt det operasjonelle og finansielle i Smiz! Hun har økonomibakgrunn fra Boston University, Harvard og LSE. Hun har jobbet i Accenture og vært daglig leder i nettbutikken Mymuse. Hun er lidenskapelig opptatt av ernæring og bærekraft, og er kort fortalt en stjerne. 

Kristine Skaarer
Head Chef

Kristine er en kokk i verdensklasse med stor lidenskap for bærekraftig og kortreist mat. Hun har jobbet på noen av nordens beste restauranter; Maaemo, Noma, Sjømagasinet, The Thief og Amerikalinjen. 

Hanne-Lene Dahlgren
Head of Sustainability

Hanne-Lene sa opp drømmejobben i Google for å ble vegetarentusiast på heltid. Hun ble i 2021 kåret til årets Influenser Bærekraft og Matformidler. I tillegg er hun gründer av Team Tomorrow og Entusiast Forlag. 

Planeten i fokus

Visste du at mat representerer over en tredjedel av de globale Co2-utslippene? For oss er bærekraft alltid fremst i panna. Vi har nulltoleranse for plastikk, bruker kortreiste råvarer når det er mulig – og ønsker å bevise at 100% plantebasert mat kan være minst like digg som kjøtt!